Obuolių duona su trupiniais

Ši aromatinga obuolių duona yra švelni ir traški, ji puikiai tinka tiek užkandžiams, tiek pusryčiams prie kavos.

Sudedamosios dalys

  • 2 nulupti ir kubeliais supjaustyti „Gala” obuoliai
  • 1,25 ml (1/4 šaukštelio) cinamono
  • 80 ml (1/3 puodelio) klevų cukraus
  • 375 ml universalių miltų
  • 60 ml (1/4 puodelio) avižinių arba universalių miltų
  • 5 ml kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis (5 ml) geriamosios sodos
  • 1,25 ml (1/4 šaukštelio) druskos
  • 60 ml (1/4 puodelio) suminkštinto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 125 ml (1/2 puodelio) rudojo cukraus
  • 5 ml vanilės ekstrakto
  • 125 ml (1/2 puodelio) 2% pieno

Dėl trupinių:

  • 60 ml (1/4 puodelio) greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 45 ml ištirpinto sviesto
  • 30 ml (2 šaukštai) rudojo cukraus
  • 1,25 ml (1/4 arbatinio šaukštelio) cinamono


Obuolių trupinių duona

Recepto paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite obuolius su cinamonu ir klevų cukrumi.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.
  4. Trečiame dubenyje elektriniu maišytuvu iki kreminės masės išsukite sviestą su kiaušiniais, ruduoju cukrumi ir vanile.
  5. Palaipsniui į sviesto mišinį pakaitomis su pienu suberkite miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  6. Sudėkite obuolių mišinį ir išmaišykite.
  7. Išklokite 20 x 10 cm (8 x 4 col.) kepimo formą pergamentiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
  8. Dubenyje sumaišykite trupinių ingredientus. Ant tešlos paskleiskite trupinius.
  9. Kepkite nuo 1 valandos iki 1 valandos 10 minučių, kol į kepinio vidurį įkištas dantų krapštukas bus švarus.
  10. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių. Šią duoną galima laikyti vėsioje vietoje arba kambario temperatūroje.

Parašykite komentarą