Aviečių ir jogurto keksiukai

Norite kažkuo pasilepinti gurkšnodami kavą? Minkšti ir skanūs šie aviečių ir jogurto keksiukai yra tikras skanėstas, kuriuo galima pasistiprinti sveiku užkandžiu. Mažai riebalų turintis gurmaniškas užkandis užtarnautai pertraukai!

Sudedamosios dalys

  • 160 ml (2/3 puodelio)cukrus
  • 375 ml (1 1/2 puodelio)miltai
  • 15 ml (1 valgomasis šaukštas)kepimo milteliai
  • 2 žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 250 ml (1 puodelis)paprastas jogurtas 0% (prancūzų kalba)
  • 375 ml (1 1/2 puodelio)avietės
  • 30 ml (2 šaukštai)rudasis cukrus
  • 30 ml (2 šaukštai) d’ griežinėliais pjaustyti migdolai
  • 60 ml (1/4 puodelio)avižinė košė


Aviečių jogurto keksiukai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite cukrų su miltais, kepimo milteliais ir druska.
  3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su jogurtu.
  4. Sausus ingredientus palaipsniui įmaišykite į šlapius ingredientus. Sudėkite avietes ir atsargiai išmaišykite.
  5. Padalykite tešlą į dvylika keksiukų formos puodelių. Kad nereikėtų naudoti riebalų sviestu ar aliejumi patepant puodelius, naudokite silikoninę keptuvę. Taip pat sviestu arba aliejumi patepkite metalinės keksiukų skardos puodelius.
  6. Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų su migdolais ir avižiniais dribsniais. Keksiukus aptepkite avižinių dribsnių mišiniu.
  7. Kepkite 25-30 minučių, kol į keksiuko centrą įkištas dantų krapštukas pasirodys švarus.

Taip pat žr. mūsų 20 geriausių keksiukų receptų.

Parašykite komentarą