Kalmarai Galijos stiliumi
2 aštuonkojai (pulpo)
1 didelis (-iai) svogūnas (-ai)
3 lauro lapai
6 skiltelės česnako
125 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
n. B. Jūros druska
n. B. Paprikos milteliai, saldūs
Kalmarai Paruošimas
Darbo laikas maždaug 25 minutės
Iš viso maždaug 25 minutės
Priklausomai nuo pulpo dydžio, užvirinkite pakankamai pasūdyto vandens. Įdėkite pulpo ir maždaug po 20 minučių sudėkite svogūną ir lauro lapą. Dar po 20-45 minučių (priklausomai nuo dydžio) į storiausias dalis smeikite dantų krapštuką, kad patikrintumėte, ar minkštos. Kai žuvis bus išvirusi ir minkšta, supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais.
Per paskutines 15-20 kepimo minučių įkaitinkite aliejų su daug smulkiai supjaustyto česnako; česnakas neturi paruduoti. Naudokite tik pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų. Pirmiausia pasūdykite susmulkintą pulpą, tada gausiai pabarstykite paprikomis ir apšlakstykite česnakiniu aliejumi.
Patiekite su virtomis bulvėmis ir salotomis.