Klasikinis britų žuvies ir traškučių receptas
Klasikinė žuvis su bulvytėmis yra britų institucija ir nacionalinis patiekalas, kurio visi negali nemėgti. Jų galite nusipirkti vienoje iš tūkstančių žuvies ir bulvyčių parduotuvių visoje šalyje, įskaitant visame pasaulyje garsią Harry Ramsden’s, arba pasigaminti namuose.
Šiam receptui naudokite stambią baltą žuvį; geriausia tinka tausojanti menkė, juodadėmė menkė arba polakas. Filė mirkoma miltinėje tešloje, į kurią įmaišoma tamsaus alaus ir putojančio vandens, o gazuotas vanduo užtikrina lengvą ir traškią keptą žuvį. Traškučiai – tai tiesiog šviežiai supjaustytos keptos bulvės. Viename puode kepkite bulvytes, tada žuvį, paskui vėl bulvytes (kad jų išorė būtų traški, o vidus purus), kad žuvis ir bulvytės būtų paruoštos valgyti vienu metu. Patiekite su alaus bokalu ir parsineškite užeigą namo.
Ingredientai
Žuviai:
- 7 valgomieji šaukštai (55 g) universalių miltų, padalyti
- 7 valgomieji šaukštai (55 g) kukurūzų krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Jūros druskos, pagal skonį
- 1 žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
- 1/3 puodelio šalto tamsaus alaus
- 1/3 puodelio šalto putojančio vandens
- 4 (7 uncijų) žuvies filė (stora, balta žuvis)
Traškučiams:
- 2 svarus bulvių, nuluptų
- 1 kvartalas (1 litras) augalinio aliejaus arba taukų kepimui
Gaminimo etapai
- Surinkite ingredientus.
- Atidėkite 2 valgomuosius šaukštus miltų. Dideliame erdviame dubenyje likusius miltus sumaišykite su kukurūzų krakmolu ir kepimo milteliais. Švelniai pagardinkite mažyčiu žiupsneliu druskos ir pipirų.
- Nuolat plakdami šakute, į miltų mišinį supilkite alų ir putojantį vandenį ir toliau maišykite, kol gausite tirštą, vientisą tešlą. Dėkite tešlą į šaldytuvą pailsėti nuo 30 minučių iki 1 valandos.
- Tuo tarpu bulves supjaustykite šiek tiek mažesniais nei 1/2 colio storio griežinėliais, tada šiuos supjaustykite 1/2 colio pločio drožlė Sudėkite bulvių traškučius į sietelį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
- Nuplautus traškučius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu. Švelniai užvirinkite ir virkite 3-4 minutes.
- Atsargiai nusausinkite per sietelį, tada nusausinkite popieriniais rankšluosč Kol reikės, laikykite šaldytuve uždengtus popieriniais rankšluosčiais.
- Tuo tarpu žuvies filė sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Švelniai pagardinkite trupučiu jūros druskos.
- Keptuvėje arba dideliame giliame puode įkaitinkite aliejų iki 350 F. Kepkite traškučius po kelias saujas aliejuje apie 2 minutes. Neskrudinkite jų. Kai traškučiai šiek tiek apkeps, išimkite juos iš aliejaus ir nusausinkite. Palikite nuoš
- Į negilų dubenį suberkite 2 šaukštus miltų, pasiliktų iš tešlos miš Kiekvieną žuvies filė apvoliokite miltuose ir nusukite jų perteklių.
- Įmerkite į tešlą, kad padengtumėte visą filė.
- Patikrinkite, ar aliejaus temperatūra tebėra 350 F. Atsargiai nuleiskite kiekvieną filė į karštą aliejų. Kepkite maždaug 8 minutes arba kol tešla taps traški ir auksinė, kartkartėmis apversdami filė dideliu dantytu šaukštu.
- Iškepusią filė išimkite iš karšto aliejaus ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Pabarstykite druska. Uždenkite riebalams atspariu popieriumi (pergamentiniu popieriumi) ir laikykite karš
- Įkaitinkite aliejų iki 400 F temperatūros, tada kepkite traškučius, kol jie taps auksiniai ir traškūs, arba apie 5 minutes. Išimkite iš aliejaus ir nusausinkite. Pagardinkite druska.
- Patiekite iš karto su karšta žuvimi ir mėgstamais pagardais.
Patarimai
- Gamindami šią klasikinę versiją, būtinai naudokite šviežiausią menkę, polaką arba juodadėmę menkę, kokią tik galite rasti, kad gautumėte geriausią rezultatą. Tinka ir šaldyta žuvis, tačiau įsitikinkite, kad ji gerai atitirpinta ir nusausinta popieriniais rankšluosč
- Paruoškite tešlą ir tik paskutinę akimirką pamerkite žuvį, prieš merkdami ją į karštą aliejų Taip tešla visada bus lengva ir traški.
– Traškučiams naudokite miltingas bulves. Geriausios yra „King Edward”, „Maris Piper”, „Sante”, „russet” ir „Yukon Gold” veislės.