žuvies troškinys

žuvies troškinys

Visų mėgstama lašiša turi jaunesnę seserį – rausvąją lašišą, kuri yra vertinga žuvis, bet pastebimai mažiau populiari. Ir visa tai dėl to, kad dažnai kepant ji būna sausa. Tačiau mes pasistengsime rožinei lašišai sugrąžinti gerą vardą, kviesdami paragauti šio žuvies troškinio. Čia ši žuvis parodo visas geriausias savo savybes, ji gaunasi švelni ir sultinga.

Malonus priedas prie gardaus patiekalo yra tai, kad rausvoji lašiša yra daug pigesnė už lašišą, be to, ji yra tik laukinė, neauginama žuvų fermose.

SUDEDAMOSIOS DALYS
  • 1 kg rausvosios lašišos arba kuojos filė
  • 2 saldžiosios žaliosios paprikos
  • 400 ml 22-25 % riebumo grietinėlės
  • 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 1 didelis ryšulėlis petražolių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Marinatui:

  • 4 česnako skiltelės
  • 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3/4 šaukštelio rupios jūros druskos

GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Žuvies filė supjaustykite degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Marinatui česnaką nulupkite ir labai smulkiai sukapokite. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus, sudėkite žuvį ir išmaišykite. Palikite 2 valandoms.
  2. Nulupkite saldžiąją papriką nuo sėklų ir pertvarų, supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus supjaustykite apskritimais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite petražolių lapelius.
  3. Į storasienę, geriausia keraminę keptuvę supilkite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus. Sudėkite pusę svogūno, tada pusę supjaustytų paprikų ir pusę pomidorų. Ant daržovių sudėkite žuvį ir vėl pakartokite daržovių sluoksnius.
  4. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite grietinėle, pabarstykite puse petražolių. Ant viršaus užpurkškite 2-3 valg. š. alyvuogių aliejaus. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki labai mažos, uždenkite ir virkite 30-40 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami patiekalą pabarstykite likusiomis petražolėmis.

Parašykite komentarą