salotos naujiems metams

NAUJAMETINĖS SLUOKSNIUOTOS MIŠRIOS SALOTOS SU (RŪKYTA VIŠTIENA) Ingredientai bulvės : 2 (virtos su lupenomis) morkos: 1 (virtos) kiaušiniai: 2 (virti) fermentinis sūris : ~50 g pievagrybiai : ~100-150 gramų rūkyta vištienos filė : 200 gramų druska pipirai majonezas Recepto paruošimas Pirmiausia stambia tarka sutarkuokite bulves, morkas, sūrį ir kiaušinius. Tada nulupkite, supjaustykite ir apkepkite pievagrybius. … Skaityti toliau

rukytos vistienos salotos

VIŠTIENOS SALOTOS SU ŠAMPINJONAIS IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS Labai skanu ir sotu, tinka šventiniam stalui! Vištienos salotos su pievagrybiais ir graikiniais riešutais ruošiamos iš įprastų produktų, tačiau jų skonis labai įdomus. Klasikinį vištienos ir pievagrybių derinį ryškiai papildo riešutai, tokios salotos tikrai įsimins jūsų svečiams. SUDĖTIS / INGREDIENTAI Vištienos krūtinėlės (mažos) – 2 vnt. Šampinjonai – … Skaityti toliau

omletas su suriu

Irano omletas Tai sotūs, tikri rytietiški pusryčiai! Jame dera pieno lengvumas ir keptos maltos mėsos tvirtumas, o prieskoniai suteikia arabiško skonio. Reikalingi ingredientai Maltos jautienos – 150 g Žaliasis svogūnas – 1 ryšulėlis Krapai – 1 ryšulėlis Kvietiniai miltai – 1 arbatinis šaukštelis Pienas – 1 stiklinė Vištienos kiaušinis – 2 vnt. Sviestas – 1 … Skaityti toliau

darzoviu troskinys

Kaip virti daržovių troškinį: Kaip paruošti daržovių troškinį: 5 paslaptys ir 4 neįprasti receptai Bulves ir cukinijas paįvairinkite žirneliais, briuseliniais kopūstais, salierais arba artišokais. Daržovių troškinys yra universalus patiekalas, kuris lavins jūsų kulinarinę vaizduotę. Galite derinti bet kokias daržoves. Svarbiausia nepamiršti kelių taisyklių. 5 skanaus daržovių troškinio paslaptys Geriausia daržoves supjaustyti vienodais gabalėliais. Taip jos … Skaityti toliau

dilgėlių sriuba

DRIEŽŲ SRIUBA Lengva ir skanu, paprasta ir greita, tinka kiekvieną dieną! Dilgėlių sriubos skonis labai panašus į žuvies sriubos. Ją galite virti iš šviežių arba šaldytų dilgėlių. Gaminti gali bet kuris pradedantysis! Paruoštą sriubą patiekite su grietine, apibarstytą šviežiomis žolelėmis. SUDĖTIS / INGREDIENTAI Dilgėlės – 30 gr Morkos – 30 30 gr Bulvė – 300 … Skaityti toliau

juodasis ridikas

JUODIEJI RIDIKAI SU MEDUMI NUO PERŠALIMO Įrodyta, kad tai veiksmingas vaistas nuo kosulio! Vaikystėje nuo kosulio mama mane gydė ridikėliais su medumi. Norint paruošti juodąjį ridiką su natūraliu medumi, nereikia jokių ypatingų žinių ir įgūdžių. Vienintelė svarbi sąlyga – tokią priemonę geriau paruošti prieš pat vartojimą. SUDĖTIS / SUDEDAMOSIOS DALYS ridikas – 1 vnt. Medus … Skaityti toliau

lašišos kepsnys

Keptas lašišos kepsnys folijoje Folijoje keptas lašišos kepsnys išlieka kuo minkštesnis, sultingesnis ir kvapnesnis. Ir visa tai dėl to, kad visos sultys niekur neišteka ir neišgaruoja. Be to, žuvis folijoje visada būna visiškai ir tolygiai iškepusi, net jei ją kepate pirmą kartą. Ingredientai Lašiša – 2 kepsniai Čiobreliai (sausi) – 2 žiupsneliai Citrina – 0,5 … Skaityti toliau

rauginti cesnakai

7 traškių marinuotų česnakų receptai, taip pat ir žiemai Šis aštrus patiekalas tinka su mėsa ir daržovėmis. Norėdami užsukti žiemai, naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangtelius. Ruošinius laikykite šaldytuve arba vėsiame rūsyje. 1. Marinuoti česnakai su suneli apyniais Ingredientai 500 g česnakų; 10 g druskos; 30 g cukraus; 4-5 juodųjų pipirų grūdelių; 2-3 lauro lapai; 2 … Skaityti toliau

baltas padazas

BALTAS BEŠAMELIO PADAŽAS SU PIENU IR MILTAIS Švelnus ir rafinuotas Bešamelio padažas yra nepaprastai skanus. SUDĖTIS / INGREDIENTAI Pienas – 500 ml Kvietiniai miltai – 30 g Sviestas – 30 gr Muskato riešutas – 0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų – 0,25 arbatinio šaukštelio Druska – pagal skonį KEPIMO BŪDAS Sviestą ištirpinkite ant vidutinės ugnies, … Skaityti toliau

keptos cukinijos

keptos cukinijos Tikriausiai pats paprasčiausias ir naudingiausias cukinijų gaminimo receptas yra keptuvėje keptos cukinijos! Sūdytos, apvoliotos miltuose, supjaustytos plonais arba storesniais griežinėliais (priklausomai nuo virėjo skonio), apkeptos augaliniame aliejuje! Tačiau stebint situaciją pas pažįstamas šeimininkes, paaiškėjo, kad šis nepretenzingas patiekalas taip pat turi sėkmės paslapčių. Kurios? Sužinokite mūsų meistriškumo pamokoje! Ingredientai: 2 vidutinio dydžio jaunos … Skaityti toliau