Velykų kuličas pagal šeimos receptą Receptas

Velykų kuličas pagal šeimos receptą Receptas

Velykų kuličas pagal šeimos receptą 🐣 Ingredientai: 500 g miltų 250 ml pieno 100 g sviesto 100 g cukraus 4 kiaušiniai 🥚 50 g mielių 1/2 šaukštelio druskos 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto 100 g razinų 🍇 100 g džiovintų abrikosų, supjaustytų 100 g riešutų (migdolų ar graikinių) 🥜 0,5 šaukštelio citrinos žievelės 0,5 šaukštelio apelsino … Skaityti toliau

Kiaulienos šonkauliukų troškinys Receptas

Kiaulienos šonkauliukų troškinys Receptas

Kiaulienos šonkauliukų troškinys Šis gardus kiaulienos šonkauliukų troškinys yra puikus pasirinkimas šaltomis žiemos dienomis. Jis ne tik šildo, bet ir pripildo namus maloniu kvapu. 🥘 Šis receptas idealiai tinka šeimyninėms vakarienėms ar draugų susibūrimams! Reikalingi ingredientai: 600 g kiaulienos šonkauliukų 🍖 2 didelės morkos 🥕 1 didelis svogūnas 🧅 3-4 česnako skiltelės 🧄 1 raudonas … Skaityti toliau

Kišas su vištiena ir karamelizuotais svogūnais Receptas

Kišas su vištiena ir karamelizuotais svogūnais Receptas

Kišas su vištiena ir karamelizuotais svogūnais Šis skanus kišas su vištiena ir karamelizuotais svogūnais yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei! Jis yra sotus, aromatingas ir visada sužavi savo skoniu. 🥧💖 Ingredientai: 250 g trupinių 150 g sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštas vandens 400 g vištienos filė 3 dideli svogūnai 2 šaukštai cukraus (karamelizavimui) 200 … Skaityti toliau

Lenkiškas Makowiec su obuoliais Receptas

Lenkiškas Makowiec su obuoliais Receptas

Lenkiškas Makowiec su obuoliais Makowiec – tai tradicinis lenkų desertas, kuris nepalieka abejingų. Šis skanus pyragas su aguonomis ir obuoliais ne tik yra puikus pasirinkimas per šventes, bet ir puikiai tinka kasdienai. 🍏✨ Ingredientai: Makui: 300 g aguonų 200 g cukraus 100 g sviesto 4 kiaušiniai 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 citrinos žievelė 100 … Skaityti toliau

Imbierinė arbata Receptas

Imbierinė arbata Receptas

Imbierinė arbata Ingredientai: 1 puodelis šviežio imbiero (apie 5-6 cm ilgio, nulupto ir smulkiai supjaustyto) 🥬 4 puodeliai vandens 💧 1-2 šaukštai medaus (pagal skonį) 🍯 1 citrusinis vaisius (citrona arba laimo) 🍋 Šiek tiek cinamono (pagal skonį) 🌱 Žiupsnelis druskos (pasirinktinai) Pipirų (pasirinktinai, kad būtų stipresnis skonis) 🌶️ Paruošimas: Pradėkite nuo imbiero paruošimo. Imbierą … Skaityti toliau

Česnakinis strėlių pesto Receptas

Česnakinis strėlių pesto Receptas

Česnakinis strėlių pesto 🌱 Šis receptas skirtas tiems, kurie nori pasimėgauti unikaliais skoniais ir pagardinti savo patiekalus česnago ir šviežių strėlių pesto. Šis pesto puikiai tinka makaronams, sumuštiniams ar kaip padažas garnyrams. 🍝 Ingredientai: 🥗 200 g šviežių strėlių (arba žaliųjų pupelių) 50 g parmezano sūrio 3-4 gvazdikėliai česnako 50 g neapdorotų migdolų arba riešutų … Skaityti toliau

Vištienos plovas su saldžiaisiais pipirais Receptas

Vištienos plovas su saldžiaisiais pipirais Receptas

Vištienos plovas su saldžiaisiais pipirais Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norite paruošti skanų ir sveiką patiekalą, kuris tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Vištienos plovas su saldžiaisiais pipirais yra ne tik skanus, bet ir labai spalvingas, todėl maloniai nustebins jūsų svečius! 🌶️🍗 Ingredientai: 500 g vištienos krūtinėlės 2 ryžiai (aplink 300 g) 2 … Skaityti toliau

Fettuccini „Alfredo“ Receptas

Fettuccini „Alfredo“ Receptas

Fettuccini „Alfredo“ Receptas Ingredientai 300 g fettuccini makaronų 100 g sviesto 🧈 200 ml grietinėlės 🥛 100 g tarkuoto Parmigiano-Reggiano sūrio 🧀 50 g tarkuoto mozzarella sūrio 🧀 1 skiltelė česnako (malta) 🧄 Druska ir pipirai pagal skonį 🧂 Šviežiai tarkuotas pipirmėtis ar petražolės, papuošimui 🌿 Paruošimo eiga 1. Makaronų virimas Pirmiausia, dideliame puode, užvirinkite … Skaityti toliau

Lazdynų riešutų sablé sausainiai Receptas

Lazdynų riešutų sablé sausainiai Receptas

Receptas: Lazdynų riešutų sablé sausainiai Ingredientai: 150 g minkšto sviesto 🧈 80 g cukraus pudros 🍬 1 vanilės ekstrakto šaukštas 🍦 250 g miltų 🌾 50 g malonų lazdynų riešutų 🌰 žiupsnelis druskos 🧂 cukraus pudros apibarstymui (pagal poreikį) 🍩 Paruošimo eiga: Ruošimas: Pirmiausia, įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite kepimo skardą, ją išklokite kepimo popieriumi. … Skaityti toliau

Duchesse bulvės Receptas

Duchesse bulvės Receptas

Įvadas Duchesse bulvės – tai prancūziška bulvių patiekalų klasika, kurią dažnai rasime prabangiuose restoranuose. Šios bulvės yra ne tik skanios, bet ir estetiškai patrauklios. Jos gaminamos iš bulvių košės, sumaišytos su kiaušiniais ir sviestu, o tada formuojamos į gražius mažus pyragėlius ir kepamos, kol aplink juos susidaro auksinė pluta. 🌟 Ingredientai – 1 kg vidutinio … Skaityti toliau