Koldunai Su Grybais

Koldūnai su grybais

Koldūnai su grybais yra labai skanūs!

Jie nepanašūs į mėsą, turi ypatingą skonį, dėl kurio yra mėgstami. Koldūnus su grybais gaminau daugybę kartų ir įvairiais būdais, eksperimentavau su įdarais, bet šiuo galutiniu receptu noriu pasidalyti.

Įdaras ruošiamas palyginti paprastai ir nesudėtingai: grybus ir svogūnus savavališkai supjaustome, atskirai apkepiname ir tada perleidžiame per mėsmalę. Kitaip nei rankomis pjaustyti grybai, per mėsmalę perleistas įdaras gerai išsilaiko vientisas, nesubyra ir iš jo malonu gaminti koldūnus.

Išvirtus juos patiekite su žaliaisiais svogūnais ir sojų padažu, kuris puikiai tinka skoniui, net geriau nei tradicinė grietinė. Tikiuosi, kad šie vegetariški koldūnai jums patiks taip pat, kaip ir man.

Gaminant yra niuansų, apie kuriuos noriu įspėti:

  • Svarbu grybus ir svogūnus kepti atskirai. Jei juos kepsite kartu (o tai, žinoma, greičiau užtrunka), svogūnas ne karamelizuojasi, o troškinasi sultyse, kurias išskiria grybai, ir dėl to gaunasi tiesiog virtas ir neskanus.
  • grybus reikia kepti tol, kol grybų skystis visiškai išgaruos . Jei skysčio liks, įdaras taps drėgnas, o tešla modeliuojant įmirks.
  • svarbu nepervirti koldūnų , kai tik jie išplaukia (jei vanduo verda) – pažymėti 1 minutę ir sugauti dantytu šaukštu.

Sudedamosios dalys:

Tešla:

  • Sudedamosios dalys: 3 puodeliai miltų
  • 1 stiklinė vandens
  • Įdaras:
  • Įdaras: 700 g neapdorotų pievagrybių
  • 2 dideli svogūnai
  • 1 šaukštelis druskos
  • pora žiupsnelių šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5-6 šaukštai augalinio aliejaus koldūnams kepti ir sutepti

Maisto gaminimas

  1. Tešlos minkymas: Miltus sumaišykite su vandeniu. Druskos į tešlą nededu, nes koldūnus virsime sūriame vandenyje ir tešla nebus šviežia.
  2. Užminkykite tešlą ir palikite ją 20-30 minučių pastovėti uždengtą plėvele. Per tą laiką glitimas susijungs su vandeniu ir tešla taps lanksti bei elastinga.
  3. Per tą laiką paruoškite įdarą: Nuplaukite grybus ir nupjaukite tamsias vietas. Grybus supjaustykite stambiai ir atsitiktinai. Pjūvio forma nėra svarbi, nes po kepimo įdarą perkošime per mėsmalę.
  4. Grybų bus gana daug, todėl imame didelę keptuvę. Ant įkaitintos keptuvės su 2-3 valg. š. Supilkite grybus su aliejumi ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie įgaus auksinę spalvą.
  5. Grybams kepti prireiks maždaug 15 minučių. Kepkite be dangčio, kol visiškai išgaruos skystis. Iškeptus grybus nukelkite nuo viryklės.
  6. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
  7. Ant švarios įkaitintos keptuvės su 2-3 valgomaisiais šaukštais aliejaus supilkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite nuo ugnies.
  8. Sudėkite grybus ir svogūnus į vieną dubenį.
  9. Perkoškite per mėsmalę. Į maltus grybus įberkite druskos (1 šaukštelį), pipirų (2-3 žiupsnelius). Gerai išmaišykite.
  10. Tešlą plonai iškočiokite kočėlu iki 2 mm storio.
  11. Naudodami formą (7-8 cm skersmens stiklinę arba kavos dangtelį) išpjaukite apskritimus.
  12. Dėkite po 1 šaukštelį įdaro. Kiekvieną apskritimą sulenkite per pusę ir užspauskite tešlą perimetru. Tada sujungti varlytės galus, kad gautųsi koldūnas. Kruopščiai ir atsargiai užspauskite kraštus. Jei apskritimai sausi, kad geriau priliptų, perimetro kraštus galima lengvai patepti vandeniu.
  13. Padėkite koldūnus ant miltais pabarstyto paviršiaus. Šiame etape juos galima užšaldyti, šiam gaminiui reikia iškloti ant kepimo skardos, storai pabarstytos miltais, ir įdėti į šaldiklį, po kelių valandų koldūnus galima supilti į maišelį ir laikyti šaldiklyje.
  14. Koldūnus išvirti pasūdytame vandenyje (2 litrai vandens 1 šaukštelis su viršumi), užvirti. Kai jie išplaukia į paviršių, virkite tik 1 minutę, žinoma, jei vanduo verda.
  15. Pievagrybius aptepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais, jei norite. Skanu patiekti su sojų padažu.

Gero apetito!

Parašykite komentarą