Kepta Žasis Gabaliukais

Keptuvėje keptas brėtlingis gabaliukais

Bretlingis yra labai skani upės žuvis, kurią galima paruošti įvairiais būdais. Šiandien norėčiau papasakoti, kaip keptuvėje gabaliukais iškepti brėtlingį. Šiam patiekalui tinka vidutinio arba didelio dydžio brėtlingis. Jei žuvis užšaldyta, prieš tai ją atšildykite kambario temperatūroje. Kad plutelė būtų traški, brėtlingius reikia apvolioti miltuose ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje su pakankamu kiekiu aliejaus. Karšis labai skanus, švelnus, su auksine plutele, mėsa gerai atskirta nuo kaulų. Tokią keptą žuvį galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba su bet kokiu jums patinkančiu garnyru.

Sudedamosios dalys

Norint paruošti keptuvėje keptą bryzą gabaliukais, reikės:

  • karšis (turiu vidutinio dydžio) – 1 vnt;
  • miltai – 2 šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • žuvies prieskonių – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 3-4 šaukštai.

Kepta Žasis Gabaliukais Maisto gaminimo procesas

  1. Jei brėtlingis užšaldytas, jį reikia atitirpinti kambario temperatūroje. Nuplaukite šviežią (arba atitirpintą) žuvį.
  2. Išvalykite karšį nuo žvynų, pašalinkite galvą, vidurius, uodegą ir pelekus. Išvalytas žuvis dar kartą nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  3. Supjaustykite brėtlingį maždaug 3-4 cm pločio gabalėliais.
  4. Miltus supilkite į dubenį.
  5. Įberkite druskos ir prieskonių.
  6. Įmaišykite miltus į džiūvėsėlius. Iš visų pusių apvoliokite brėtlingio gabalėlius miltuose.
  7. Į keptuvę supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite, tada sudėkite brėtlingių gabalėlius.
  8. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iš visų pusių apkepkite bretlingio gabalėlius, kol įgaus auksinę spalvą. Kiekvieną pusę kepiau apie 3-4 minutes. Žuvis pasirodė labai skani!
  9. Keptuvėje keptas karšis gali būti valgomas karštas arba šaltas.
  10. Gero apetito!

Fried whitefish

Fried whitefish is a delicious and very fragrant fish that can even be served on a festive table. Indeed, in addition to the fact that the dish turns out to be very tender, it is also very healthy, since this type of fish is a close relative of salmon and contains useful trace elements and a group of vitamins. You can treat even children with such a dish and believe me – they will like it!

Steps

  1. preparing the fish
  2. Whitefish is a very tasty fish, which, by its taste and family ties, belongs to the family of valuable fish, for example, salmon.
  3. We turn the knife and make an incision along the spine on one side of the carcass right up to the tail.
  4. Attention: we try to cut the flesh of the fish, leaning with a sharp implement as close as possible to the bone, so that after that there are no pieces of the pulp of the dish component left on the spine.
  5. Then, holding the meat of the upper part of the fish, with wide movements of the knife we make an incision deep into the ridge along the entire spine towards the tail.
  6. After that, we completely cut off the flesh on the tail, separating the fish fillet from the carcass itself.
  7. And in the end, holding the fillet with your hands, cut off the flesh of the fish, starting from the tail and ending with the pectoral fins. We do the same procedure with the other side of the whitefish, carefully separating its flesh from the spine.
  8. When the fillet is ready, use your fingers to check the flesh of the fish for bones. If you feel them, then using tweezers, we take them out of the meat.
  9. After – on the same cutting board, using the same sharp equipment, we cut the fillet into small pieces. Based on the weight of the fish indicated in the recipe, you should get about 8-9 pieces . We shift the crushed ingredient into a deep bowl.
  10. preparing flour- Pour flour, turmeric, salt and black pepper into a deep bowl to taste. Beat everything well with a hand whisk until a homogeneous mass is formed.
  11. preparing the egg- After that, we break one chicken egg into another deep bowl and beat the component either with a hand whisk or with a mixer until smooth.
  12. prepare the oil- Pour the butter into a frying pan and place over medium heat. Stirring it with a wooden spatula, melt the ingredient to a liquid state.
  13. cooking fried sig
  14. The oil in the pan is well warmed up, so we make the fire lower than medium. Immediately after that, lay the whitefish fillet in the egg mixture and soak it well on both sides.
  15. Then we shift the ingredient and roll on both sides in the flour mixture. Shaking off excess flour, transfer the fish pieces to the pan.
  16. Fry the fish ingredient on both sides until a brown crust forms.

17. When the whitefish cools down a bit, transfer the fish to a serving dish and decorate it with sprigs of fresh herbs and a slice of lemon or lime.

Parašykite komentarą