Džiovinti Moliūgai

Moliūgas keptuvės tešloje

Keptuvėje apkeptas moliūgas – paprastas ir labai skanus patiekalas pusryčiams, užkandžiams ar vakarienei. Atvirai kalbant, moliūgų visai nemėgstu, bet šiuo pavidalu juos valgiau su malonumu. Kepti moliūgai ne išlieka žali, bet ir nesuminkštėja, yra saldūs, o kartu su sūria, traškia tešla – įdomūs, neįprasti ir labai skanūs. Išbandykite!

Sudedamosios dalys

Moliūgų tešlai keptuvėje pagaminti reikia

  • nuluptas moliūgas – 180 gr;
  • vištos kiaušinis – 1 vnt;
  • kukurūzų krakmolo (arba bulvių) – 2 šaukštai;
  • ciberžolės – 1/4 šaukštelio;
  • džiovintų žolelių – žiupsnelis;
  • druskos – žiupsnelis;
  • miltų – 1-2 valg. šaukštai (apvolioti);
  • augalinis aliejus – 3-4 šaukštai.

Džiovinti Moliūgai Maisto gaminimo procesas

  1. Supjaustykite moliūgą plonais (maždaug 0,5-0,7 cm storio) gabalėliais (arba strypeliais).
  2. Norėdami paruošti tešlą, giliame dubenyje įmuškite žalią kiaušinį, įberkite druskos, ciberžolės, džiovintų žolelių.
  3. Dubens turinį suplakite šakute, suberkite krakmolą ir stipriai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  4. Apvoliokite moliūgo gabalėlius iš visų pusių miltuose.
  5. Tada į tešlą panardinkite iš visų pusių miltais pabarstytus moliūgo gabalėlius. Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite moliūgą su tešla. Kepkite moliūgą ant silpnos ugnies, kol lengvai paruduos iš abiejų pusių.
  6. Patiekite labai skanų moliūgą, virtą tešloje keptuvėje, šiltą su mėgstamu padažu ar kečupu, galite valgyti ir be nieko.
  7. Gero apetito!

Džiovintas moliūgas ir jo paruošimo ypatumai

Džiovintas moliūgas yra unikalus ir neįtikėtinai naudingas preparatas. Jis ypatingas tuo, kad daržovė perdirbimo metu išlaiko visus mineralus ir vitaminus. Džiovinti jį galima įvairiais būdais, dažniausiai tam naudojama orkaitė arba speciali džiovyklė. Džiovinimo pagrindu galima gaminti įvairiausius patiekalus: desertus, pirmuosius patiekalus, mėsą, salotas. O moliūgų milteliai kepiniams suteikia patrauklią išvaizdą ir originalų skonį.

Maisto gaminimo patarimai

  • Džiovinti arba saulėje džiovinti moliūgai yra gerai, nes juos galima valgyti vietoj parduotuvėje pirktų džiovintų vaisių, jie puikiai tinka kaip lengvas užkandis kelionėje arba vaikui į mokyklą.
  • Moliūgus galite džiovinti nepriklausomai nuo jų veislės, tačiau geriau rinktis rudenines daržoves su stora odele. Jos bus skanesnės ir greičiau tinkamos valgyti.
  • Moliūgus džiovinimui reikėtų rinktis prinokusius, be dėmių ir nesupuvusius, sveikus. Pirmiausia jį reikėtų nuplauti ir supjaustyti, pašalinti vidų ir sėklas. Nupjaunama žievelė ir daržovė supjaustoma taip:
  • mažais kubeliais (pavyzdžiui, cukruotiems vaisiams);
  • plokštelės (traškučiams);
  • siauromis juostelėmis (kaip salotų, sriubų ir kitų patiekalų ingredientas).
  • Prieš pradedant džiovinti, reikia apdoroti daugiau gabalėlių. Pavyzdžiui, blanširuojant. Jas dviem minutėms panardinkite į verdantį vandenį. Tai padės išsaugoti ryškią daržovės spalvą džiovinant. O siekiant apsaugoti nuo pažeidimų ir kenkėjų, rekomenduojama jas apdoroti druskos tirpale.
  • Moliūgus galite džiovinti natūraliai. Ir tam naudojami šie prietaisai:
  • elektrinė arba dujinė orkaitė;
  • aerogrilis;
  • specialus džiovinimas.
  • Temperatūra ir apdorojimo trukmė priklauso nuo daržovių rūšies, gabalėlių storio ir prietaiso tipo. Vidutinė džiovinimo temperatūra svyruoja nuo 50 iki 85 laipsnių. Baigti džiovinti gabaliukai turi išlikti elastingi, bet nelipti prie rankų.

 

 

Parašykite komentarą