Biskvitas su grietinėlės kremu

Praėjusį savaitgalį buvo mano dukrytės gimtadienis ir aš jai iškepiau biskvitą su kreminiu kremu. Tortas buvo skanus ir visiems be išimties patiko. Biskvitas pamirkomas, paskui pertepamas uogiene ir sviesto kremu, tai nuostabus derinys, todėl jis labai skanus. Vasarą šviežias gervuoges plakiau su cukrumi ir po kurio laiko iš jų pasidarė tiršta želė, kuri puikiai tinka šiam pyragui sluoksniuoti. Nors tirštą uogienę galite rinktis pagal savo skonį. Esu tikra, kad šis pyragas patiks daugeliui!

Sudedamosios dalys

Biskvitui su grietinėlės kremu pagaminti reikės:

  • Lengvam biskvitui:
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 150 gr;
  • kvietiniai miltai – 160 gr;
  • raugo – 0,5 šaukštelio.
  • Tamsiam sausainiui:
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 120 g;
  • kakavos – 2 šaukštai;
  • kvietiniai miltai – 100 gr;
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis.
  • Kremui:
  • 33 % grietinėlės – 500 g;
  • cukraus – 120 g.
  • Sluoksniui ir sausainių įdarui:
  • uogienės (aš gaminau gervuogių uogienę, galite naudoti ir želė) – pagal skonį;
  • likerio (aš gaminau su uogų likeriu, galite pakeisti sirupu arba sultimis) – 150 ml.
  • Glajui:
  • pieno – 3 šaukštai;
  • cukraus – 3 šaukštai;
  • kakavos – 3 šaukštai;
  • sviestas – 50 gr.
  • Dekoravimui:
  • uogų (aš papuošiau gervuogėmis);
  • šokolado.

Metodas

  1. Dubenyje plakite kiaušinius vieliniu plakikliu, kol kiaušiniai taps balti, palaipsniui įmaišydami cukrų. Plakite, kol masė taps standi, apie 6-7 minutes.
  2. Persijokite miltus ir kepimo miltelius į tešlą ir sulenkite tešlą iki vientisos masės. Tešla išeina pilstoma.
  3. 22 cm skersmens pyrago formos dugną išklokite pergamentu ir supilkite tešlą. Porą kartų apverskite skardą, kad tešla priliptų prie šonų.
  4. Dėkite torto formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 °C temperatūroje 25 minutes. Patikrinkite, ar biskvitas paruoštas, paspausdami biskvito paviršių pirštu, jei įdubimas iš karto ištiesėja – biskvitas paruoštas. Atvėsinkite torto formą, padėdami ją ant grotelių dugnu į viršų.
  5. Tą patį principą taikykite ir tamsiam sausainiui. Kepiau jį 26 cm formoje, bet jis buvo plonesnis, todėl tiesiog išpjoviau iki 22 cm formos dydžio ir šiek tiek nupjoviau viršų. Šviesųjį tortą perpjoviau į 2 sluoksnius. Taip turėjau 2 šviesius ir vieną tamsų pyragą.
  6. Norėdami pagaminti sviestinį kremą, atvėsusią grietinėlę sumaišykite su cukrumi virtuvinio kombaino dubenyje ir plakite iki standumo.
  7. Biskvitą sumontuokite naudodami formą. Ant dugno padėkite šviesų pyragą ir pamirkykite jį likeryje arba sirupe.
  8. Tada pyragą patepkite želė arba uogienės sluoksniu. Tada ant viršaus užtepkite sluoksnį sviestinio kremo.
  9. Ant viršaus uždėkite tamsų pyragą.
  10. Taip pat jį mirkome likeryje arba sirupe ir tepame uogų želė arba uogienės sluoksniu.
  11. Ant viršaus vėl užtepkite kremo. Tada išklokite antrąjį šviesų pyragą, pamirkykite jį likeryje ir aptepkite kreminiu kremu.
  12. Nuimkite formos žiedą, padėkite tortą ant lėkštės ir šonus patepkite kremu. Biskvitą kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Tortą laikiau per naktį, o ryte užtepiau glajų ir papuošiau.
  13. Norėdami pagaminti glajų, puode sumaišykite pieną, cukrų ir kakavą, gerai išmaišykite plakikliu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, tada sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir aptepkite jį glajumi.
  14. Skanų biskvitą papuoškite kreminiu kremu su šokolado figūrėlėmis, šokolado drožlėmis ir uogomis. Tačiau tai priklauso nuo jūsų.
  15. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą